- Detalii
- Categorie: Centru copii
- Ultima actualizare: Miercuri, 30 Octombrie 2024 11:39
- Accesări: 31056
COMPLEXUL DE SERVICII SOCIALE PERIȘORU
SERVICIUL SOCIALCăsuța de Tip Familial „CASTAN”
SERVICIUL SOCIALCăsuța de Tip Familial,,STEJAR”
SERVICIUL SOCIAL Căsuța de Tip Familial ,,ULM”
SERVICIUL SOCIAL Căsuța de Tip Familial ,,FLOARE DE COLȚ”
SERVICIUL SOCIAL Căsuța de Tip Familial ,,FLOARE DE PIATRĂ”
SERVICIUL SOCIAL Căsuța de Tip Familial ,,MAGNOLIA”
SERVICIUL SOCIAL Căsuța de Tip Familial ,,IRIS”
SERVICIUL SOCIAL Căsuța de Tip Familial ,,LOTUS”
Adresa
|
Sef Centru
|
Tel.Fix
|
Tel.Mobil
|
Pers.deservite
|
Email
|
---|---|---|---|---|---|
COM. PERISORU | Dragu Paul | 0737081393 | 96 | Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. |
Complexul de Servicii Sociale Perișoru este organizat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, fără personalitate juridică, fiind înființat prin Hotărârea Consilului Județean Călărași nr 143 din 26.11.2020, cu scopul de a asigura protecția copilului în regim rezidențial, în cadrul celor opt căsuțe de tip familial, componente ale complexului: CTF “Castan”, CTF “Stejar”, CTF “Ulm”, CTF “Floare de Colț”, CTF “Floare de Piatră”, CTF “Magnolia”,CTF “Iris”, CTF “Lotus”, fiecare cu o capacitate de 12 locuri.
Toate cele opt servicii sociale se adresează copiilor/tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 18/26 ani, în special dacă sunt frați, separați temporar sau definitiv de părinții lor și care beneficiază de măsura plasamentului în cadrul acestui serviciu, în condițiile legii.
MISIUNEA acestor servicii sociale de tip rezidențial este de a asigura copiilor/tinerilor, cu vârsta de peste 7 ani, accesul pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, creștere, educație, sănătate și pregatire în vederea reintegrării familiale, socio-profesionale sau integrării socio-familiale.
Serviciul social Căsuța de Tip Familial ’’Castan’’ - deține licența de funcționare seria L.F. nr.0001287 eliberată la data de 05.11.2020 având o valabilitate de 5 ani. Are capacitatea de 12 locuri pentru copii și tineri fără dizabilități, defavorizați din punct de vedere social, care au stabilită măsura plasamentului conform hotărârilor Comisiei pentru Protecția Copilului Călărași sau a sentințelor civile dispuse de instanța judecătorească.
Imobilul în care funcționează CTF Castan este amplasat în satul Perișoru, com.Perișoru, Str. Mărculești Gară, nr. 39, este reprezentat de o construcție P+1, dispune de 5 camere, din care două cu 3 locuri și trei camere cu câte 2 locuri, 4 grupuri sanitare, sală de zi, oficiu, dependințe, grup sanitar personal. Dotarea cu mobilier și aparatură electrocasnică a imobilului, respectă standardele minime obligatorii pentru funcționarea serviciului social. Curtea exterioară este amenajată cu spații pentru relaxare/recreere și activități sportive.
Serviciul social Căsuța de Tip Familial ’’Stejar’’-deține licența de funcționare seria L.F. nr. 0001286 eliberată la data de 05.11.2020 având o valabilitate de 5 ani. Are capacitatea de 12 locuri pentru copii și tineri fără dizabilități, defavorizați din punct de vedere social, care au stabilită măsura plasamentului conform hotărârilor Comisiei pentru Protecția Copilului Călărași sau a sentințelor civile dispuse de instanța judecătorească.
Imobilul în care funcționează CTF Stejar este amplasat în satul Perișoru, com.Perișoru, Str. Mărculești Gară, nr. 39, este reprezentat de o construcție P+1, dispune de 5 camere, din care două cu 3 locuri și trei camere cu câte 2 locuri,4 grupuri sanitare, sală de zi, oficiu, dependințe, grup sanitar personal. Dotarea cu mobilier și aparatură electrocasnică a imobilului, respectă standardele minime obligatorii pentru funcționarea serviciului social. Curtea exterioară este amenajată cu spații pentru relaxare/recreere și activități sportive.
Serviciul social Căsuța de Tip Familial ’’Ulm’’ - deține licența de funcționare seria L.F. nr. 0001285, eliberată la data de 05.11.2020 având o valabilitate de 5 ani. Are capacitatea de 12 locuri pentru copii și tineri fără dizabilități, defavorizați din punct de vedere social, care au stabilită măsura plasamentului conform hotărârilor Comisiei pentru Protecția Copilului Călărași sau a sentințelor civile dispuse de instanța judecătorească.
Imobilul în care funcționează CTF Ulm este amplasat în satul Perișoru, com.Perișoru, Str. Mărculești Gară, nr. 39, este reprezentat de o construcție P+1, dispune de 5 camere, din care două cu 3 locuri și trei camere cu câte 2 locuri, 4 grupuri sanitare, sală de zi, oficiu, dependințe, grup sanitar personal. Dotarea cu mobilier și aparatură electrocasnică a imobilului, respectă standardele minime obligatorii pentru funcționarea serviciului social. Curtea exterioară este amenajată cu spații pentru relaxare/recreere și activități sportive.
Serviciul social Căsuța de Tip Familial ’’Floare de Colț’’ - deține licența de funcționare seria LF, nr. 0001195, eliberată la data de 29.09.2020 având o valabilitate de 5 ani. Are capacitatea de 12 locuri pentru copii și tineri fără dizabilități, defavorizați din punct de vedere social, care au stabilită măsura plasamentului conform hotărârilor Comisiei pentru Protecția Copilului Călărași sau a sentințelor civile dispuse de instanța judecătorească.
Imobilul în care funcționează CTF Floare de Colț este amplasat în satul Perișoru, com.Perișoru, Str. Mărculești Gară, nr. 39, este reprezentat de o construcție P+1, dispune de 6 camere cu 2 locuri, 2 grupuri sanitare, sală de zi, oficiu, dependințe, grup sanitar personal. Dotarea cu mobilier și aparatură electrocasnică a imobilului, respectă standardele minime obligatorii pentru funcționarea serviciului social. Curtea exterioară este amenajată cu spații pentru relaxare/recreere și activități sportive.
Serviciul social Căsuța de Tip Familial ’’Floare de Piatră’’ - deține licența de funcționare seria LF, nr. 0001191, eliberată la data de 29.09.2020 având o valabilitate de 5 ani. Are capacitatea de 12 locuri pentru copii și tineri fără dizabilități, defavorizați din punct de vedere social, care au stabilită măsura plasamentului conform hotărârilor Comisiei pentru Protecția Copilului Călărași sau a sentințelor civile dispuse de instanța judecătorească.
Imobilul în care funcționează CTF Floare de Piatră este amplasat în satul Perișoru, com.Perișoru, Str. Mărculești Gară, nr. 39, este reprezentat de o construcție P+1, dispune de 6 camere cu 2 locuri, 2 grupuri sanitare, sală de zi, oficiu, dependințe, grup sanitar personal. Dotarea cu mobilier și aparatură electrocasnică a imobilului, respectă standardele minime obligatorii pentru funcționarea serviciului social. Curtea exterioară este amenajată cu spații pentru relaxare/recreere și activități sportive.
Serviciul social Căsuța de Tip Familial ’’Magnolia’’ - deține licența de funcționare seria L.F. nr. 0001192, eliberată la data de 29.09.2020 având o valabilitate de 5 ani. Are capacitatea de 12 locuri pentru copii și tineri fără dizabilități, defavorizați din punct de vedere social, care au stabilită măsura plasamentului conform hotărârilor Comisiei pentru Protecția Copilului Călărași sau a sentințelor civile dispuse de instanța judecătorească.
Imobilul în care funcționează CTF Magnolia este amplasat în satul Perișoru, com.Perișoru, Str. Mărculești Gară, nr. 39, este reprezentat de o construcție P+1, dispune de 6 camere cu 2 locuri,2 grupuri sanitare, sală de zi, oficiu, dependințe, grup sanitar personal. Dotarea cu mobilier și aparatură electrocasnică a imobilului, respectă standardele minime obligatorii pentru funcționarea serviciului social. Curtea exterioară este amenajată cu spații pentru relaxare/recreere și activități sportive.
Serviciul social Căsuța de Tip Familial ’’Iris’’ - deține licența de funcționare seria L.F. nr. 0001190, eliberată la data de 29.09.2020 având o valabilitate de 5 ani. Are capacitatea de 12 locuri pentru copii și tineri fără dizabilități, defavorizați din punct de vedere social, care au stabilită măsura plasamentului conform hotărârilor Comisiei pentru Protecția Copilului Călărași sau a sentințelor civile dispuse de instanța judecătorească.
Imobilul în care funcționează CTF Iris este amplasat în satul Perișoru, com.Perișoru, Str. Mărculești Gară, nr. 39, este reprezentat de o construcție P+1, dispune de 6 camere cu 2 locuri,2 grupuri sanitare, sală de zi, oficiu, dependințe, grup sanitar personal. Dotarea cu mobilier și aparatură electrocasnică a imobilului, respectă standardele minime obligatorii pentru funcționarea serviciului social. Curtea exterioară este amenajată cu spații pentru relaxare/recreere și activități sportive.
Serviciul social Căsuța de Tip Familial ’’Lotus’’ - deține licența de funcționare seria L.F. nr. 0001189, eliberată la data de 29.09.2020 având o valabilitate de 5 ani. Are capacitatea de 12 locuri pentru copii și tineri fără dizabilități, defavorizați din punct de vedere social, care au stabilită măsura plasamentului conform hotărârilor Comisiei pentru Protecția Copilului Călărași sau a sentințelor civile dispuse de instanța judecătorească.
Imobilul în care funcționează CTF Lotus este amplasat în satul Perișoru, com.Perișoru, Str. Mărculești Gară, nr. 39, este reprezentat de o construcție P+1, dispune de 6 camere cu 2 locuri,2 grupuri sanitare, sală de zi, oficiu, dependințe, grup sanitar personal. Dotarea cu mobilier și aparatură electrocasnică a imobilului, respectă standardele minime obligatorii pentru funcționarea serviciului social. Curtea exterioară este amenajată cu spații pentru relaxare/recreere și activități sportive.
Principalele servicii și activități oferite beneficiarilor constau în:
- găzduire
Căsuțele de tip Familial asigură un mediu sigur beneficiind de racordare la instalație de apă potabilă și canalizare, aprovizionarea fiind permanentă; ventilație naturală, iluminat natural și electric; mijloace de prevenire și combatere a incediilor; materiale de curățenie și întreținere; dormitoarele și camerele de zi sunt dotate cu mobilier corespunzător, aparate de aer condiționat și televizor; toate spațiile sunt curate, luminoase, întreținute și aerisite.
- îngrijire și supraveghere
Fiecare copil beneficiază de un plan individual de protecție care este dezvoltat în planuri de intervenții specifice, acestea fiind acordate în funcție de nevoile identificate. Monitorizarea realizării acestor intervenții se realizează de către o echipă pluridisciplinară din care obligatoriu face parte managerul de caz. Evaluarea realizării acestor intervenții și gradul de participare al copiilor este definitoriu pentru revizuirea activităților cuprinse în planurile de intervenții specifice. Acestea se întocmesc pe arii de dezvoltare, și urmăresc dezvoltarea autonomiei personale și deprinderile de viață independentă, îngrijiri specifice pentru menținerea sănătății, intervenții educaționale.
- educație
Activitățile instructiv-educative se realizează conform programelor școlare, copiii fiind integrați în învățămantul de masă, primar, gimnazial, profesional sau liceal. Pentru o parte dintre copii se asigură cazarea la internatele liceelor pe care le frecventează, cu excepția weckend-urilor și a vacanțelor școlare, cheltuielile cu cazarea și transportul la/de la unitățile de învățământ, fiind suportate de centru/direcție.
În cadrul complexului se asigură sprijin pentru efectuarea temelor, rechizite, manuale, alte materiale necesare și se realizează activități educative cu caracter informal și nonformal, principalele obiective fiind orientate pe: formarea conceptului corporal, educarea senzorialității, educarea motricității și dezvoltarea abilităților manuale, educarea comportamentului, etc.
- sănătate;
Se asigură tuturor copiilor asistență medicală pentru prevenirea îmbolnăvirilor, acordarea primului ajutor în caz de nevoie, administrarea tratamentelor indicate, inclusiv a medicației cronice și monitorizarea evoluției medicale, programări pentru consulturi de specialitate și acompanierea copiilor, activități de educație sanitară, prin cabinet medical propriu dotat cu medicamentele și materialele sanitare necesare, sub monitorizarea medicului.
- pregătire în vederea reintegrării familiale și socio-profesionale.
Se realizează în cadrul programelor de consiliere psihologică, punându-se accent pe activitățile de îndrumare și informare privind oportunitățile de sprijin oferite tinerilor la părăsirea sistemului de protecție, opinia tânărului fiind definitorie pentru accesarea serviciilor (loc de muncă, indemnizația pentru tineri) dar și susținerea din partea aparținătorilor, familiei, altor persoane.
Persoană de contact – șef centru Dragu Paul Bogdan
Tel:0737.081.393; e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.