- Detalii
- Categorie: Centru adulti
- Ultima actualizare: Marți, 27 August 2024 23:26
- Accesări: 30843
CENTRUL DE PLASAMENT MODULAT DE TIP FAMILIAL PENTRU COPILUL CU HANDICAP SEVER
Adresa
|
Sef Centru interimar
|
Tel.Fix
|
Tel.Mobil
|
Pers.deservite
|
Angajati
|
---|---|---|---|---|---|
Str. Argesului, nr.134, mun. Oltenita, jud. Calarasi | Drăgan Georgeta | Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | 0766262066 | 50 |
-----------
SERVICIUL SOCIAL
CENTRUL DE ABILITARE ȘI REABILITARE PENTRU PERSOANELE ADULTE CU DIZABILITǍȚI OLTENIȚA
Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Olteniţa (CAbR) este înfiinţat prin Hotărârea Consiliului Județean Călărași cu nr.10/27.01.2021 şi funcționează în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, fără personalitate juridică și fără calitatea de ordonator de credite. Serviciul social sus-menţionat este licenţiat pe o perioadă de 5 ani, conform Licenţei de Funcţionare Seria LF nr. 0000266 / 08.03.2022 emisă de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale – Autoritatea Naționlă pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități.
1. Localizarea CAbR Olteniţa : Municipiul Olteniţa, Strada Argeşului nr.134, Judeţul Călăraşi, cod poştal 915400. Serviciul se află în imediata proximitate a Spitalului Municipal Olteniţa.
2. Adresabilitate. CAbR Olteniţa este un serviciu social specializat care oferă servicii terapeutice de abilitare şi reabilitare, medicale, sociale şi de cazare, cu o capacitate aprobată de 50 de locuri, destinate numai persoanelor adulte cu dizabilități psihice, neuro-psihice și/sau asociate.
3. Modul de organizare al centrului : CAbR Olteniţa este compus din două corpuri de clădire, dispune de 23 de dormitoare cu băi proprii. Camerele şi băile sunt dotate cu mobilier corespunzător şi adaptat persoanelor care au nevoi speciale de motricitate. De asemenea, centrul are în dotare lift pentru transportul beneficiarilor, rampe de acces, bare de sprijin şi protecţie, spaţii interioare largi, sală de mese, cabinet de kinetoterapie şi masaj terapeutic, două cabinete de psihologie, un birou de asistenţă socială, un cabinet de asistenţă medicală, un cabinet de terapie ocupaţională, şi alte spaţii administrative. Masa beneficiarilor este asigurată de către o firmă de catering, asigurȃnd condiţii de securitate alimentară conforme.
4. Scopul serviciului social. Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Olteniţa este de a asigura persoanelor adulte cu dizabilități, aflate în situație de dificultate socială, care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, servicii de găzduire, asistență medicală, îngrijire, informare / îndrumare / sprijin, evaluare individuală complexă, planificare de activități, recuperare, reabilitare, consiliere psihologică, consiliere socială, ergoterapie, terapie ocupațională, kinetoterapie şi masaj, socializare, activităţi privind petrecerea timpului liber, în vederea creșterii şanselor de recuperare şi/sau de (re)integrare în familie şi comunitate, și de a acorda sprijin şi asistenţă pentru prevenirea situaţiilor ce pun în pericol securitatea acestora. CAbR Olteniţa este un serviciu social de tip rezidenţial care cuprinde o paletă largă de activităţi, cu preponderenţă terapeutice, de abilitare şi reabilitare, menite să răspundă nevoilor individuale specifice ale persoanelor adulte cu dizabilităţi, în vederea dezvoltării potenţialului funcţional individual.
5. Admiterea beneficiarilor în cadrul CAbR Olteniţa. În vederea admiterii în cadrul unităţii de protecţie, persoana cu dizabilităţi/reprezentantul legal al acesteia, tutorele sau o altă persoană interesată, va depune şi va înregistra o cerere scrisă în acest sens, la primăria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa persoana cu dizabilităţi, primăria urmând să o transmită, în termen de maximum 5 zile lucrătoare, la registratura DGASPC Călăraşi. Cererea va fi însoţită de următoarele documente :
- copia certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap
- cererea de admitere în centru, semnată de beneficiar / reprezentantul legal
- copia cărţii de identitate a beneficiarului şi /sau a tutorelui
- copii de pe certificatele de naştere, de căsătorie, hotărâre de divorţ sau certificat de divorţ şi de pe actul de identitate ale persoanei care solicită admiterea, ale părinţilor, ale copiilor, ale soţului sau soţiei (după caz), ori ale reprezentanţilor şi susţinătorilor legali ai acestuia
- documente în copie privind veniturile :
- adeverinţă de salariu
- cupon de pensie (în cazul pensionarilor)
- adeverinţă de venit eliberată de organele financiare teritoriale
- adeverinţă de la primăria de domiciliu cu proprietăţile deţinute şi veniturile obţinute de persoană şi de familie
- documente doveditoare privind situaţia locativă (copia actului de proprietate a locuinţei sau a actului în baza căruia persoana locuieşte la adresa respectivă: a contractului vânzare - cumpărare, copia actului de donaţie, copia actului de moştenire, copia contractului de închiriere, dupa caz.
- copii de pe hotărâri judecătoreşti, prin care s-au stabilit obligaţii de întreţinere ale unor persoane în favoarea sau în obligaţia celor care solicită admiterea
- anchetă socială emisă de primăria de domiciliu
- Investigaţii paraclinice / analize medicale recente: Radiografie pulmonară interpretată, test HIV (solicitat persoanelor cu vârsta până la 70 de ani), Ag HBs, ex. coproparazitologic), VDRL
- adeverinţă de la medicul de familie că poate frecventa colectivitatea şi nu are boli infecto-contagioase.
Admiterea se realizează prin dispoziție de către Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap – organ de specialitate al Consiliului Județean Călărași - după ce personalul de specialitate / managerul de caz evaluează particularizat situația fiecărui beneficiar și propune în consecintă, în funcție și de numărul de locuri disponibile.
Persoană de contact – șef centru Drăgan Georgeta
Tel. 0766 262 066, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.