BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
AntetNou

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Calarasi

shadow
Text Size

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Calarasi - (DGASPC) - a fost infiintata prin Hot. nr. 106/ 27 octombrie 2004 apartinand Consiliului Judetean Calarasi, prin comasarea Directiei Generale Judetene pentru Protectia Drepturilor Copilului Calarasi si Directia Judeteana de Asistenta Sociala Calarasi şi  preluarea Centrului de Ingrijire şi Asistenţă din localitatea Ciocaneşti şi a Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropshiatrică din localitatea Plătăreşti, prin preluarea în mod corespunzător a atribuţiilor şi funcţiilor acestora.

 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi este organizată şi funcţionează ca instituţie publică cu personalitate juridică, infiinţată în subordinea Consiliului Judeţean

Activitate cu publicul

DGASPC Călărași activitate cu publicul pdf page 0001

COMPLEXUL  DE SERVICII FĂUREI

        SERVICIUL SOCIAL Căsuța de Tip Familial „ORHIDEA” Făurei  

SERVICIUL SOCIAL Căsuța de Tip Familial ,,FLOARE DE COLȚ”  Ulmu

 

Informatii centre
Nume
Adresa
Sef Centru
Tel.Fix
Tel.Mobil
Pers.deservite
Angajati
« ORHIDEEA »  sat Faurei, com. Ulmu Paraschivoiu Georgeta    0769675770  36  
’’FLOARE DE COLȚ’’ Ulmu com. Ulmu        

DOWNLOAD REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI FUNCȚIONARE AL serviciului social COMPLEXUL DE SERVICII FĂUREI

 Complexul de Servicii Făurei este organizat în structura  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, fără personalitate juridică, fiind înființat prin Hotîrârea Consilului Județean Călărași 113 din 26.06.2019 cu scopul de a  asigura protecția copilului în regim rezidențial, în cadrul celor două  căsuțe de tip familial, componente ale complexului: CTF “Orhideea” Făurei și CTF “ Floare de Colț” Ulmu, fiecare cu o capacitate de 12 locuri.

Ambele servicii sociale  se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 18/26 ani, cu handicap gradul II și III, respectiv ușor și mediu, dar si pentru copii fără grad de handicap, în special dacă sunt frați,  separați temporar sau definitiv de părinții lor și care beneficiază de măsura plasamentului în cadrul acestui serviciu, în condițiile legii.

MISIUNEA acestor servicii sociale de tip  rezidențial este de a asigura  copiilor încadrați în grad de handicap ușor și mediu, cu vîrsta de peste 7 ani,  accesul pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, creștere, educație, sănătate și pregatire în vederea reintegrării familiale, socio-profesionale sau integrării socio-familiale.

 

Serviciul social Căsuța de Tip Familial ’’ORHIDEA’’ Făurei  - deține licența de funcționare seria LF nr. 0001221 eliberată la data de 26.09.2021 având o valabilitate de 5 ani. Are capacitatea de  12 locuri  pentru copii și tineri cu dizabilități (băieți și fete), încadrați în grad II și III de handicap, defavorizați din punct de vedere social, care au stabilită măsura plasamentului conform hotărârilor  Comisiei pentru Protecția Copilului Călărași sau a sentințelor civile dispuse de instanța judecătorească.

 Imobilul în care funcționează CTF Orhidea este  amplasat în satul Făurei, com.Ulmu, este reprezentat de o construcție P+1, dispune de 4 camere a câte 3 locuri, 2 grupuri sanitare,  sală de zi, oficiu, dependințe, grup sanitar personal. Dotarea cu mobilier și aparatură electrocasnică a imobilului, respectă standardele minime obligatorii pentru funcționarea serviciului social. Curtea exterioară este amenajată cu spații pentru relaxare/recreere și activități sportive.                                            

Serviciul social  Căsuța de Tip Familial’’FLOARE DE COLȚ’’ Ulmu - deține licența de funcționare seria LF nr.0001222 eliberată la data de 26.09.2021 având o valabilitate de 5 ani. Are capacitatea de  12 locuri  pentru copii și tineri cu dizabilități (băieți și fete), încadrați în grad II și III de handicap, defavorizați din punct de vedere social, care au stabilită măsura plasamentului conform hotărârilor  Comisiei pentru Protecția Copilului Călărași sau a sentințelor civile dispuse de instanța judecătorească.

Imobilul în care funcționează CTF Floare de Colț este amplasat în com. Ulmu și

este reprezentat de o construcție P+1, dispune de 4 camere a câte 3 locuri, 2 grupuri sanitare,  sală de zi, oficiu, dependințe, grup sanitar personal. Dotarea cu mobilier și aparatură electrocasnică a imobilului, respectă standardele minime obligatorii pentru funcționarea serviciului social. Curtea exterioară este amenajată cu spații pentru relaxare/recreere și activități sportive.

      

 

    Principalele servicii și activități oferite beneficiarilor din cele două servicii sociale:

  • găzduire

Căsuțele de tip Familial asigură un mediu sigur beneficiind de racordare la instalație de apă potabilă și canalizare, aprovizionarea fiind permanentă; ventilație naturală, iluminat natural și electric; mijloace de prevenire și combatere a incediilor; materiale de curățenie și întreținere; dormitoarele și camerele de zi sunt dotate cu mobilier corespunzător, aparate de aer condiționat și televizor; toate spațiile sunt curate, luminoase, întreținute și aerisite.

-     îngrijire și supraveghere

Fiecare copil beneficiază de un plan individual de protecție care este dezvoltat în planuri de intervenții specifice, acestea fiind acordate în funcție de nevoile identificate. Monitorizarea realizării acestor intervenții se realizează de către o echipă pluridisciplinară din care obligatoriu face parte managerul de caz. Evaluarea realizării acestor intervenții și gradul de participare al copiilor este definitoriu pentru revizuirea activităților cuprinse în planurile de intervenții specifice. Acestea se întocmesc pe arii de dezvoltare, și urmăresc dezvoltarea autonomiei personale și deprinderile de viață independentă, îngrijiri specifice pentru menținerea sănătății, intervenții educaționale.

  • educație

 Activitățile instructiv-educative  se realizează conform programelor școlare,  copiii fiind  integrați în învățămantul de masă, gimnazial, profesional sau liceal. Pentru o parte dintre copii se asigură cazarea  la internatele liceelor pe care le frecventează, cu excepția weckend-urilor și a vacanțelor școlare, cheltuielile cu cazarea și transportul la/de la unitățile de învățământ, fiind suportate de centru/direcție.

În cadrul centrului se asigură sprijin pentru efectuarea temelor, rechizite, manuale, alte materiale necesare și se realizează activități educative cu caracter informal și nonformal, principalele obiective fiind orientate pe: formarea conceptului corporal, educarea senzorialității, educarea motricității și dezvoltarea abilităților manuale, educarea comportamentului, etc.

- sănătate;

Se asigură tuturor copiilor asistență medicală pentru prevenirea îmbolnăvirilor, acordarea primului ajutor în caz de nevoie, administrarea tratamentelor indicate, inclusiv a medicației cronice și monitorizarea evoluției medicale, programări pentru consulturi de specialitate și acompanierea copiilor, activități de educație sanitară, prin cabinet medical propriu dotat cu medicamentele și materialele sanitare necesare, sub monitorizarea medicului.

  • pregătire în vederea reintegrării familiale și socio-profesionale.

Se realizează în cadrul programelor de consiliere psihologică, punându-se accent pe activitățile de îndrumare și informare privind oportunitățile de sprijin oferite tinerilor la părăsirea sistemului de protecție, opinia tânărului fiind definitorie pentru accesarea serviciilor (loc de muncă, indemnizația pentru tineri) dar și susținerea din partea aparținătorilor, familiei, altor persoane.

Persoană de contact – șef centru Paraschivoiu Georgeta

            Tel: 0769.675.770 ; e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.">făAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

                

Centre DGASPC

  • All
  • Adulti
  • Copii

InfoCons – protectia consumatorilor

InfoCons

Date de contact D.G.A.S.P.C. Călărași:

Secretariat Direcție:  0242/311060

TELEFONUL COPILULUI: 0242/983

 Serviciul Monitorizare, Secretariat CPC,

Intervenție în Caz de Urgență: 0242 /311846

 Serviciul Evaluare Complexă Copii

0242/311060, int. 208

Serviciul Evaluare Complexă Adulți:

0242/313640

0728728472

0746251763

Adresa: Strada Bărăganului, nr. 1, Călărași, România

 E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Comunicate de presa

Despre

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Evaluare complexa minori/adulti

ACTE NECESARE IN VEDEREA INTOCMIRII DOSARULUI PENTRU ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE INCADRARE IN GRAD DE HANDICAP MINORI

Adresele de email pe care puteti trimite:

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.     Acte necesare

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.    Acte necesare

DESPRE SERVICIUL DE URGENȚĂ 112

Non-Standard Elements
 

Informatie de interes public

ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI ALE PROBLEMELOR PĂRINȚILOR DE COPII ȘI ADULȚI CU DIZABILITĂȚI AFLAȚI ÎN COMUNITATE

http://andpdca.gov.ro/w/wp-content/uploads/2020/03/RASPUNSURI-16-20-martie.pdf

Spune NU violentei domestice!

1. RO Pocket Card A5 page 0001                                                             2. RO Poster A3 page 0001

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).