BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

Ziua Internationala a Drepturilor Copilului

           

Descarca Anunt

Pe 20 noiembrie 1989 a fost adoptată de către Organizația Națiunilor Unite, prin acordul a peste 180 de state, Convenția cu privire la promovarea și protejarea drepturilor copiilor din întreaga lume. Această zi a devenit Ziua Internațională a Drepturilor Copilului căpătând astfel, o însemnatate deosebită pentru garantarea necondiționată a drepturilor lor .

Convenţia cuprinde minimum de standarde pentru respectarea drepturilor copiilor, recunoscând rolul acestora ca actori sociali, culturali, economici, și totodată atrăgând atenția asupra nevoilor de intervenție care să conducă la bunăstarea copiilor. Este o zi, în care oamenii mari trebuie să conștientizeze că toți copiii au drepturi și este necesar ca ele să fie respectate, în orice situație referitoare la copii.

Dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie şi joacă, dar şi dreptul la viaţa de familie, dreptul de a fi protejaţi împotriva violenţei de orice fel, de a nu fi discriminaţi, dreptul de a-şi face auzite opiniile, se regăsesc în legislația cu privire la protecția și promovarea drepturilor copilului, societatea în ansamblul ei, fiind datoare să le respecte.

Ne exprimam încrederea și speranța , că toți copiii cu masură de protecție din cadrul DGASPC Călărași rămân implicati în promovarea și respectarea drepturilor lor, și-i asigurăm, în continuare, de tot sprijinul nostru!

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).