BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, marcată de D.G.A.S.P.C. Călărași

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a proclamat în anul 1992, data de 3 decembrie ca fiind Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, ce marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu handicap (1983-1992).

   În județul Călărași, în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, există câteva centre în care sunt instituționalizate persoane cu dizabilități: Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever Călărași, Centrul de Asistență Socială Ciocănești, Centrul de Servicii Complexe Făurei, Centrul de Plasament Oltenița și Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică Plătărești.

      Ziua de 3 decembrie a fost marcată, în aceste centre, prin momente specifice: recitare poezii, momente muzicale, la final, beneficiarilor fiindu-le oferită o masă cu specific românesc, de la care nu a lipsit tortul festiv.

   Centrul de Asistență Socială Ciocănești a sărbătorit atât Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, cât și centenarul Marii Uniri, prin momentele artistice pregătite. Coordonatoarea centrului, Cornelia Toma, a dorit să le mulțumească tuturor angajaților, conducerii D.G.A.S.P.C. și conducerii Consiliului Județean, care au grijă ca persoanelor instituționalizate să nu le lipsească nimic. A fost premiat cel mai vechi angajat, Culea Viorica, și beneficiarul cu cea mai mare vechime ca rezident al Centrului Ciocănești (1985).

Lavinia Grosu, director-executiv al D.G.A.S.P.C. Călărași, le-a adresat câteva gânduri beneficiarilor:

,,Doresc să vă urez: ,,La mulți ani!” și să vă mulțumesc pentru dăruirea pe care ați pus-o în pregătirea și prezentarea acestor momente!

Le mulțumesc angajaților care se ocupă, zi de zi, de beneficiarii noștri, pentru munca pe care o desfășoară, care nu este deloc ușoară, și pentru că, în primul rând, pun mult suflet!

La mulți ani, în an de centenar! La mulți ani, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi, pe care o sărbătorim în fiecare an, alături de dumneavoastră!”

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean, Marian Dinulescu, a dorit să le transmită o urare, sărbătoriților:

,,La mulți ani, celor mai tineri și celor vârstnici! Consiliul Județean Călărași are grijă de dumneavoastră, și face investiții importante, pentru a vă oferi cele mai bune condiții. Vă dorim viață lungă și multă sănătate!”

Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Sever Călărași a marcat, alături de copii, ziua de 3 decembrie.

Coordonatoarea C.S.C.C.H.S., Daniela Arbagic, și angajații centrului s-au pregătit să marcheze această zi specială.Cu zâmbetul pe buze şi  îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, copiii din cadrul C.S.C.C.H.S.  au  prezentat un  deosebit  moment artistic cu  poezii şi cântece,  spre admiraţia celor prezenţi.

   ,,Le mulțumesc pentru efortul depus, de a pregăti acest program! Noi, în fiecare an, dorim să marcăm această zi de 3 decembrie, dar, totodată, am dorit să marcăm și centenarul, programul artistic conținând momente specifice acestei sărbători. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în această acțiune, angajaților pentru răbdarea și dedicarea de care dau dovadă! La mulți ani, dragi copii!”

Recitările de poezii și momentele muzicale au fost răsplătite cu un tort special și confetti, spre bucuria celor mici.

Secretarul Consiliului Județean, Emil Mușat, a fost prezent și în acest an, la sărbătoarea specială, pregătită de copiii de la C.S.C.C.H.S. Călărași, pe care i-a felicitat pentru momentul emoționant susținut.

Complexul de Servicii Făurei a organizat, la rândul său, un moment festiv, la care au participat reprezentanți ai instituțiilor locale: școală, primărie, biserică, precum și elevi din Ansamblul Dorobanțu.

Compartiment Relații cu Publicul

 

 

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).