BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Telefonul Copilului

DGASPC Călărași/ În 2017, 12 sesizări și 50 de apeluri telefonice, care au beneficiat de consiliere și informare, la Telefonul Copilului

            Segmentul Telefonul Copilului are misiunea sǎ primeascǎ semnalǎrile cu privire la situaţiile de abuz, neglijare şi exploatare a copilului, sǎ asigure consilierea telefonicǎ în aceste situaţii şi sǎ intervinǎ prompt în cazurile urgente. În perioada 01.01.-31.12.2017 au fost preluate telefonic 12 sesizări :10 cazuri de neglijare (neconfimate), 2 cazuri de abuz fizic din care 1 confirmat și 1 neconfirmat, 50 de apeluri telefonice ce au beneficiat de consiliere și informare.

Specialiştilor din cadrulSegmentului Telefonul Copilului, le-au fost direcţionate spre soluţionare un numǎr de semnalǎri şi solicitǎri adresate de cǎtre persoane fizice şi juridice la secretariatul D.G.A.S.P.C. Cǎlǎraşi, dupǎ cum urmeazǎ:

- 4 cazuri abuz fizic – 1 confirmat, 3 neconfirmate;

- 2 cazuri abuz emoţional - neconfirmate;

- 5 cazuri abuz sexual - 1 confirmat, 4 neconfirmate;

- 38 cazuri neglijare- 8 confirmate, 30 neconfirmate;

În atenţia compartimentului au mai fost în anul 2017, următoarele cazuri:

- 6 cazuri pentru care s-a solicitat de cǎtre pǎrinţi, includerea minorilor în programe de consiliere;

- 2 cazuri minori pentru care s-a intervenit prin consiliere parentală;

- 55 cazuri de copii cu părinţi aflaţi în divorţ, pentru care s-a solicitat de cǎtre Judecǎtoria Olteniţa, evaluare psihologicǎ;

- 19 asistări la audieri ale minorului la poliţie în situaţii de: abuz sexual 10 cazuri (7 cazuri confirmate, 3 cazuri neconfirmate); abuz fizic 6 cazuri (3 cazuri confirmate, 3 cazuri neconfirmate); 3 cazuri minori implicaţi în infracţiuni.

Sesizarea suspiciunii sau a situaţiei de abuz/neglijare/exploatare în care se află un copil poate fi făcută de către copilul victimă sau de orice persoană care intră în contact cu acesta, la numărul de telefon: 0242/983.

Compartiment Relații cu Publicul

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).