BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

D.G.A.S.P.C. Călărași/ Serviciul Rezidențial acordă protecție socială copiilor din comunitate, prin instituirea de măsuri de protecție specială

 

 

   Serviciul de Evaluare Complexă/ Rezidențial, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, are ca misiune acordarea de protecție socială pentru copiii cu nevoi speciale, prin eliberarea de certificate de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap.

Compartimentul Evaluare Complexă are ca obiective generale:

- Eliberarea de certificate de încadrare într-un grad de handicap ;

- Consilierea psihologică/educațională pentru copiii si familie ;

- Evaluarea psihologică a copiilor/tinerilor rezidenți/comunitate.

Serviciul Rezidențial are ca misiune, totodată, acordarea de protecție socială copiilor din comunitate, prin instituirea de măsuri de protecție specială (plasament).

În acest sens, Compartimentul Protecție de Tip Rezidențial are ca obiective generale:

1 – Plasamentul în C.P.-uri pentru copiii proveniți din comunitate și referiți din cadrul celorlalte servicii ale D.G.A.S.P.C.Călărași ;

2 – Reintegrarea sau integrarea familială a copiilor /tinerilor aflați cu măsură de protecție specială în centrele de plasament, din subordinea D.G.A.S.P.C. Călărași;

3 – Integrarea socio-profesională a tinerilor rezidenți, care urmează să părăsească sistemul de protecție;

4 –Adopția copiilor/tinerilor aflați cu măsură de protecție specială, în centrele de plasament din subordinea D.G.A.S.P.C Călărași;

   Cu privire la indicii de performantă, Serviciul Rezidențial și-a propus plasamentul într-un centru din subordinea D.G.A.S.P.C Călărași a unui număr de 15 copii/tineri.

   În perioada 01.01.2018-31.12.2018, Serviciul Rezidențial a instituționalizat un număr de 10 copii, propunându-și reintegrarea/sistarea unui număr de 15 măsuri de protecție (plasament). În perioada 01.01.2018-31.12.2018, Serviciul Rezidențial a instrumentat și finalizat un număr de 20 cazuri de reintegrări în familie/sistări măsuri de protecție. Către Compartimentul Adopții a fost înaintat un dosar, pentru deschiderea procedurii de adopție.

     Totodată, angajații Serviciului Rezidențial au reevaluat, trimestrial, conform legii, măsurile de protecție pentru un număr de 156 beneficiari, având calitatea de manager de caz/responsabil de caz, pentru aceștia.

     Cu privire la soluționarea înființării și funcționării Consiliului Comunitar Consultativ,în perioada 01.01.2018-31.12.2018, Serviciul Rezidențial a solicitat celor 55 de primării, aflate pe aria judetului Călărași, deciziile privind înființarea și funcționarea Consiliului, răspunzând solicitării un număr de 29 de primării.

     Serviciul Rezidențial a elaborat un număr de 389 planuri individualizate de protecție și a arhivat un număr de 57 dosare.    

  

Date de contact: 0242/311060 , int. 208

 

Compartiment Relații cu Publicul

 

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).