BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

COMUNICAT DE PRESĂ - LOCUINȚA PROTEJATĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

La data de 25.01.2021, orele 13,00, s-a inaugurat -într-un cadru restrâns- LOCUINȚA PROTEJATĂ aparținând D.G.A.S.P.C  Călărași, eveniment social la care au participat reprezentanți ai conducerii acestei institutii, preotul colaborator, precum și membrii echipei  de implementare al Proiectului ,,VENUS-ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!’’-proiect al cărui lider este Autoritatea Națională de Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbați.

Locuința Protejată – a cărei locaţie este secretă pentru publicul larg, cu atât mai mult cu cât este o formă de locuire în vederea facilitării transferului la o viaţă independentă menită să asigure protecţie, siguranţă şi securitate personală beneficiarelor  ( incepand cu varsta de 18 ani)  – are o capacitate de 6 locuri și este deservită, ca și personal, de un coordonator  personal de specialitate, având sprijinul celor 4 persoane ce fac parte din echipa de implementare a proiectului, respectiv: 1  coordonator local, 1responsabil de servicii sociale, 1 psiholog si 1 consilier vocaţional.

           Locuința Protejată destinată victimelor violenței domestice este un serviciu de sine stătător destinat sprijinirii victimelor violenţei domestice, urmare a implementării Proiectului „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță”, obiectivul specific fiind acela de a reduce numărul de persoane aparținând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale/de formare profesională adecvate nevoilor specifice – Program național de sprijin pentru victimele violenței domestice.

 

         Serviciile oferite Grupului Tinta sunt  Serviciul de consiliere pentru victimele violenţei domestice cu grup de suport și un Cabinet de consiliere vocaţională.

       De serviciile oferite în cadrul acestui proiect beneficiază deopotrivă femeile singure și mamele alături de copiii lor ( 1-2 copii, in limita locurilor de cazare), pe o perioadă  maximă de 12 luni ( 1 an), care pot fi identificate, recrutate și selectate ca fiind victime ale unei/unor forme de violență domestică.

         În cadrul acestei  întâlniri s-a discutat despre activitățile proiectului, derulate pâna la acest moment de echipa de implementare, de incidența -în creștere- a cazurilor de violență în mediul familial în județul nostru ( prevalența acestor cazuri o deține mediul urban), a formelor de violență cele mai des întâlnite-ex. violență fizică, psihică, cibernetică- fenomen ce a căpătat  o amploare deosebită în contextul  restricțiilor impuse de pandemia COVID 19.

S-a  remarcat importanța sprijinului  constant oferit de către Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, care a răspuns  apelurilor noastre, privind identificarea victimelor violenței domestice, reprezentând  pentru victime prima instituție la care apelează imediat după producerea incidentului.

           Intervențiile participanților au fost centrate pe nevoile persoanelor—victime prin  oferirea acestui cadru de siguranță locativă și a unor servicii privind recuperarea emotională și reabilitarea socio-profesională - intervenție ce aduce valorizare persoanei în cauză și contribuie la autonomizare), dar și pe problematica ridicată de codependența victimei de agresor, ce o mentine  captivă in acest mediu (marcantă fiind cea psihologică, urmată de cea economică,  aspecte întâlnite în majoritatea cazurilor înregistrate în Grupul Țintă).

Locuinţa inaugurată în mun. Călărași,   în care se pot adăposti  persoane-victime ale formelor de violenta în familie, este cel de-al doilea loc  ce oferă securizare și sprijin de specialitate prin serviciile oferite, prima locație cunoscuta la nivel judetean pentru oferirea unor servicii suportive (și  pentru mame -victime  și copii), fiind Centrul Maternal Călărași.

Echipa de proiect -VENUS, Călărași

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).