BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

COMUNICAT DE PRESĂ

Membru 47 MySMIS/ Partener 48 - D.G.A.S.P.C  Călărași

COMUNICAT DE PRESĂ

D.G.A.S.P.C. Călărași cu sediul în municipiul Călărași, str. Bărăganului nr. 1 continuă  campania de identificare și recrutare de persoane care doresc să devină asistenți maternali pentru a lua în plasament copii aflați în dificultate.

Campania de angajare de asistenți maternali se desfășoară în cadrul Proiectul TEAM- UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, Cod proiect POCU/480/4/19/127169,  proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020).

Proiectul se derulează în parteneriat cu A.N.D.P.D.C.A, în scopul consolidării și dezvoltării rețelei de asistenți maternali profesioniști.

D.G.A.S.P.C Călărași a angajat în perioada 2019 - 2020, 40 de asistenți maternali profesioniști, iar procedurile de evaluare și recrutare de asistenți maternali continuă  cu respectarea normelor de siguranță  și a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor, având în vedere actualul context epidemiologic – COVID 19.

Profesia de asistent maternal este reglementată prin lege. Asistenţii maternali au un contract de muncă pentru îngrijirea, pe perioadă determinată, a unui copil aflat în situaţii de risc.

Asistenții maternali beneficiază de un salariu de încadrare între 2300 lei  și 2769 lei (în funcție de vechimea în muncă), de sporuri specifice conform legislației muncii, inclusiv indemnizație de hrană, iar pentru copiii din plasament se acordă lunar alocația de plasament în cuantum de 600/900 lei  și alocația de stat.

Au prioritate în evaluare persoanele cu vârsta până la 55 de ani, care prezintă disponibilitate de a lua în plasament doi sau mai mulți copii sau copii cu dizabilități/nevoi speciale.

Pentru informații suplimentare  privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal, persoanele interesate se pot adresa telefonic Serviciului Asistență Maternală - Management de caz pentru AMP și copilul aflat în plasament la AMP, din cadrul D.G.A.S.P.C Călărași, tel. 0242/311060.

Persoană de contact – Mihaela Sfârlea.

 

 

Coordonator județean proiect,

Arbagic Mihaela Daniela

 

Expert  implementare local,

                                                                                                                               Sfârlea Mihaela

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).