COMUNICAT DE PRESA - ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI ASUPRA FEMEILOR

COMUNICAT DE PRESA

La data de 25.11.2020, la sediul Centrului Maternal Călărași, din cadrul D.G.A.S.P.C Călărași a fost marcată ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI ASUPRA FEMEILOR, eveniment la care au participat membrii echipei Proiectului VENUS-Împreună pentru o viață în siguranță!’’.

În cadrul acestei întâlniri s-au prezentat, printre altele, informații legate de activitățile derulate de specialiști din cadrul proiectului VENUS, proiect ce se adresează victimelor violenței domestice, dezbătându-se teme, precum:

          S-a realizat o radiografie a unor probleme ce suscită-cu prioritate- interesul specialiștilor în problematica impusă de victima violenței domestice ( VVD), astfel:

            În acest context au fost prezentate filme de scurt metraj ( on-line), având drept scop cunoașterea unor cazuri în care statutul de victima a fost înlocuit cu cel de SUPRAVI EȚUITOR,  devenind o voce importantă pentru alte asemenea cazuri.

         În încheiere, s-a trecut in revistă, toate aspectele negative reprezentate de violența domestică,  în plan macro-social:

 

 

Evenimentul s-a desfășurat ținându-se cont de normele impuse de situația de alertă datorată pandemiei provocate de virusul Sars-Cov2.

 

 

 

Echipa de proiect:

 

Nicolescu Nicoleta- responsabil servicii sociale

Teleagă Elena- psiholog GS

Constandache Petronela- consilier vocațional

 

 

Instituții responsabile pt VD.jpg comunicat presă 1.jpg comunicat presă 2.jpg

motto victima violenței.jpg pliant ciclul violenței.jpg

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).