BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

,,Consumul de tutun, alcool, droguri și mai multe substanțe distructive”, acțiune organizată la Complexul de Servicii Făurei

   Serviciul de Dezvoltare a Deprinderilor de Viață Independentă (SDDVI), din cadrul D.G.A.S.P.C.Călărași, în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) au organizat la Complexul de Servicii Făurei acțiunea, cu tema: ,,Consumul de tutun, alcool, droguri și mai multe substanțe distructive”.

Cu acest prilej, a fost derulată o activitate de conștientizare a riscului consumului de tutun, alcool și etnobotanice, împreună cu tinerii, cu vârste cuprinse între 14 -20 ani.

-         Au fost dezbătute cauzele incidenței consumului în rândul tinerilor, modalități de evitare a consumului;

-         S-au discutat aspecte referitoare la dependență, modul în care se schimbă comportamentul unui consumator, despre mecanismul dependenței psihice, efectele fiziologice și medicale ce decurg din consumul pe termen lung;

-         Au fost punctate câteva aspecte legate de tip ,,mit-realitate” despre consum, în vederea reducerii consecințelor privind abuzul;

-         S-a discutat despre influența anturajului în alegerea sistemului de valori și acțiuni ale adolescenților și au fost vizionate materiale pe această temă, distribuite pliante și broșuri în vederea obținerii unui feed-back corespunzător.

Din partea C.P.E.C.A. Călărași a fost prezentă domna Roxana Dumitru, a S.D.D.V.I., doamnele educatoare: Camelia Sorc, Florans Mitrea și Afrodita Vărășteanu, gazdă fiind șefa Centrului Făurei, Georgica Paraschivoiu.

Compartiment Relații cu Publicul

 

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Anna-Maria Stamate

email:Responsabildate@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).