BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes
Text Size

DREPT LA REPLICĂ - Referitor la imaginile postate pe reţeaua de socializare de către dl Marin Badea

DREPT LA REPLICĂ

 

Referitor la imaginile postate pe reţeaua de socializare de către dl Marin Badea cu privire la meniul servit, micul dejun, din data de 10.01.2020, beneficiarilor unui centru rezidenţial destinat îngrijirii persoanelor cu dizabilităţi neuropsihice din subordinea DGASPC Călăraşi, precizăm următoarele:

 

În cadrul centrului sunt instituţionalizate persoane cu probleme neuropsihice grave şi accentuate cu nivel ridicat de afectare a devoltarii fizice şi mentale, dependente de îngrijirea altei persoane, care au insuficient dezvoltate abilităţile de bază şi autonomie personală,  o parte dintre acestea prezentând şi probleme în ce priveşte hrănirea – masticaţie şi deglutiţie. În speţă, aceste persoane au nevoie de alimente care trebuie pasate pentru a putea fi mestecate şi înghiţite.

Referitor la imaginea privind agitaţia psihomotorie a unei beneficiare care urma să meargă la masa, precizăm că această stare a survenit ca urmare a prezenţei unei persoane străine turbulente, în speţă a ziaristului, care fără să cunoască problemele de sănătate cu care se confruntă beneficiarii, a pătruns în spaţiul personal al acestora, într-un mod abuziv şi intruziv.

În acest context, precizăm că la nivelul centrului au loc vizite ale altor persoane, dar în spaţii special amenajate, cu pregătirea prealabilă de către personalul angajat a beneficiarilor, dar şi al vizitatorilor.

Totodată, precizăm că firma de catering cu care instituţia colaborează are punct de lucru în Bucureşti şi asigură aceste servicii şi altor instituţii similare, pentru circa 800 beneficiari; meniul zilnic întocmit respectă normativele în domeniu, fiind avizat de un dietetician cu respectarea caietului de sarcini.

In vederea analizarii detaliate a întregului context în care s-a produs evenimentul, DGASPC Călăraşi va demara o anchetă internă pentru dispunerea măsurilor legale care se impun.

Conducerea DGASPC Calarasi

Regulament (UE) nr.679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatia acestor date si de abrograre a Directivei 95/46/CE.

Responsabilul cu protectia datelor :

Maria Popescu

email:dpo@dgaspc-cl.ro

Telefon:0734.002.949

Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.

"Cookie"-urile au rolul de a facilita accesul si livrarea serviciilor folosite de utilizator de internet, precum personalizarea anumitor setari (limba, tara, preturi afisate in moneda nationala).